Close
Populære søgningerNyhederTaskerBælterAccessoiriesBestsellersOutlet

Materialer

Læder er et materiale, som er holdbart, samtidig med at det både er formbart og har en naturlig åndbarhed. Læder har en utrolig evne til at blive smukkere med tiden. Det er et af de få materialer i modebranchen, hvor duften spiller en væsentlig rolle i kvalitetsoplevelsen. Det er derfor ikke spor underligt, at vi elsker vores arbejde.

Forskellige typer læder

Læder er kort sagt garvet hud, som er behandlet, så dets naturlige styrke og elasticitet bibeholdes. Læder er et materiale, som er holdbart, samtidig med at det er formbart, med en naturlig åndbarhed. Læder har en utrolig evne til at blive smukkere med tiden og er et af de få materialer i modebranchen, hvis duft er en væsentlig del af kvalitetsoplevelsen. Det er derfor ikke spor underligt, at vi elsker vores arbejde. Dét, som vi kalder skind, kommer fra mindre dyr som geder, lam, kalve og grise. I bund og grund betyder læder og skind mere eller mindre det samme.

Narvlæder

Ydersiden af læderet, hvor hårene er fjernet. Eksempler på narvlæder er præget narv, nappa og nubuck.

Nubuck

Narvlæder, som er let slebet for at give en mat og blød overflade.

Nappa

Dette er fællesbetegnelsen for skind (narvdelen) fra mindre dyr som lam, ged, gris eller kalv.

Præget narv

Narvlæder, som er præget med et mønster, der minder om eksempelvis krokodilleskind.

Spalt

Spalt (eller split) er den del af huden, som har vendt ind mod dyret. Spalten adskilles fra narven i en såkaldt spaltemaskine.

Ruskind

Et læder, som er blevet mekanisk ru for at opnå en fløjlslignende overflade.

Belagd spalt

Spalten er blevet belagt med en farve, folie eller presset med et mønster for at få det til at ligne et mønstret narvlæder.

Regenereret læder (bonded)

Regenereret læder består af pressede læderfibre, som er bundet sammen med et bindemiddel og belagt med en overflade, der minder om læder. Blandingen indeholder økologiske læderfibre (60-99%).

Metaldele og nikkel

Metaldetaljer såsom kroge, lynlåse, bæltespænder og dekoration i vores tasker, bælter og accessories produceres altid i overensstemmelse med vores grundprincip, der går på, at vores produkter ikke må indeholde stoffer, som kan være skadelige for mennesker og miljø.

Alle de metaldele, vi anvender til vores produkter, er dét, vi kalder for \"nikkelfri\". Vi udfører løbende tests, ligesom vi systematisk tager stikprøver af nikkelniveauerne for at sikre, at de opfylder både vores egne krav og lovgivningen. Målet er at skabe de bedst mulige produkter, så du som kunde altid kan føle dig tryg.

Det skal dog også understreges, at et produkt fremstillet af metal eller metallegeringer i langt de fleste tilfælde ikke er 100% nikkelfrit. Et produkt, som omtales som \"nikkelfrit\" af os og de fleste andre aktører i branchen, følger retningslinjerne fra Kemikalieinspektionen (en central tilsynsmyndighed under Miljøministeriet), der fastsætter grænseværdien for, hvor meget nikkel der må udledes fra et produkt. Grænseværdien er i dag sat til 0,5 mikrogram pr. cm2 pr. uge, hvilket vi forholder os til i alle vores produkter. I dokumentet nedenfor kan du læse mere om Kemikalieinspektionens regler om nikkel.

Skim protection

I flere af vores punge og kortholdere har vi integreret en RFID-blokerende teknologi. Teknologien forhindrer RFID-læsere i at scanne dine kort og hjælper således med at beskytte mod betalings- og identitetssvindlere via skimming.


Saddlers produkter med skimmingsbeskyttelse har et praktisk design med RFID-blokering integreret kun på siden (logosiden) af produktet. Dette for at du stadig kan udnytte fordelene med RFID-teknologi - såsom at slippa plocka ur og i dit gym eller busskort ved registrering. Samtidig som du kan kende dig sikker med, at dine kort med følsomme oplysninger er beskyttet.