Close
Populære søgningerNyhederTaskerBælterAccessoiriesBestsellersOutlet

Materialer

Som eksperter i læder ser vi læder som et uovertruffent materiale takket være dets naturlige styrke og holdbarhed over tid.

Forskellige typer læder

Som eksperter i læder ser vi læder som et uovertruffent materiale takket være dets naturlige styrke og holdbarhed over tid. De garverier, vi samarbejder med, får deres skind som et biprodukt fra fødevaresektoren, hvilket betyder, at alt vores læder er et biprodukt. Vi stræber efter at fortsætte på denne vej. Vi har høje standarder for vores leverandører og samarbejder kun med garverier, der er certificeret af Leather Working Group (LWG), for at fremme ansvar og transparens i læderindustrien. LWG-certificeringen viser, at vores garverier følger bedste praksis med hensyn til vand- og energiforbrug, affaldshåndtering og sporbarhed. Vores læder er frit for forbudte stoffer, og vi stræber efter at overgå gældende lovgivning, for at ligge et skridt foran. Regelmæssige kemikalieprøver udføres for at sikre dette, i henhold til en proces godkendt af svenske myndigheder. Ved at være medlemmer af Kemikaliegruppen holder vi os ajour med aktuelle oplysninger og lovgivning om kemikalier, for at minimere vores miljøpåvirkning på mennesker og natur, men også for at sikre, at alle vi arbejder med gør det under retfærdige arbejdsforhold.


Narvlæder

Narvlæder er læder af højeste kvalitet, som er lavet af det komplette narvlag uden nogen overfladeændringer. Denne type læder er dermed ikke slebet, hvilket bevarer den naturlige tekstur og mærker fra huden. Det giver en uovertruffen holdbarhed, åndbarhed, og over tid vil det udvikle en unik patina, som forhøjer dets æstetiske udtryk. Fullkorns læder er det ideelle valg for luksuriøse læderprodukter på grund af dets evne til at modstå slid, samtidig med at det bibeholder sin rige tekstur og farvedybde.

Ruskind

Ruskind er en type læder med en blød overflade, fremstillet fra undersiden af huden. Det er kendetegnet ved sin fløjlsagtige overflade, som er resultatet af slibning af læderets underside. Denne proces fremhæver læderets naturlige tekstur, hvilket gør det exceptionelt blødt ved berøring. Vores ruskind fra ko forener slidstyrken, der findes i læderet, med den eksklusive fornemmelse, som ruskind giver. Dette gør det perfekt til daglig brug, samtidig med at det tilfører et elegant udtryk.

Nappa

Nappalæder er et højkvalitets, blødt og smidigt læder, kendt for sin glatte tekstur og luksuriøse fornemmelse. Det fremstilles af skind fra får, lam eller undertiden geder og behandles for at give en exceptionelt blød følelse. Nappalæder er kendetegnet ved sin fleksibilitet og holdbarhed, hvilket gør det til et populært valg for luksusprodukter inden for mode. Dets finhed og bløde fornemmelse adskiller det fra andre typer læder, og tilbyder både komfort og elegance.

Præget narv

Præget læder er et bearbejdet læder, hvor et mønster er blevet stemplet på overfladen af huden gennem højt tryk og varme. Denne teknik giver mulighed for at efterligne forskellige teksturer, såsom eksotiske dyreskind eller geometriske mønstre. Teknikken kan anvendes på forskellige typer af læder for at forbedre og ændre læderets udtryk. Præget fullkorns læder er både slidstærkt og har et markant design.

Spalt

Splitleather fremstilles fra det nederste lag af huden, som er adskilt fra kornlaget. Det behandles ofte for at efterligne udseendet af fullkorns læder. Splitleather forener tradition med innovation og giver et materiale, der er både alsidigt og holdbart.


Regenereret læder (bonded)

Regenereret læder (bonded) er et kompositmateriale lavet af en blanding af strimlet læderaffald og fibre, som er bundet sammen med bindemidler, polyurethan eller latex på et fiberark. Overfladen præges derefter for at give det udseendet af ægte læder. Dette materiale er omkostningseffektivt og miljøvenligt, da det udnytter restprodukter fra læderproduktion.

Metalldetaljer och nickel

Alle de metaldele, vi anvender til vores produkter, er dét, vi kalder for \"nikkelfri\". Vi udfører løbende tests, ligesom vi systematisk tager stikprøver af nikkelniveauerne for at sikre, at de opfylder både vores egne krav og lovgivningen. Målet er at skabe de bedst mulige produkter, så du som kunde altid kan føle dig tryg.


Det skal dog også understreges, at et produkt fremstillet af metal eller metallegeringer i langt de fleste tilfælde ikke er 100% nikkelfrit. Et produkt, som omtales som \"nikkelfrit\" af os og de fleste andre aktører i branchen, følger retningslinjerne fra Kemikalieinspektionen (en central tilsynsmyndighed under Miljøministeriet), der fastsætter grænseværdien for, hvor meget nikkel der må udledes fra et produkt. Grænseværdien er i dag sat til 0,5 mikrogram pr. cm2 pr. uge, hvilket vi forholder os til i alle vores produkter. I dokumentet nedenfor kan du læse mere om Kemikalieinspektionens regler om nikkel.